10 sfaturi de la un bucătar experimentat


Unii oameni văd bucătăria ca pe un loc sacru. Sacramentul gătitului este un fel de ritual. Mâncarea va ieși bine doar dacă sunt respectate anumite reguli. O gazdă experimentată este ca un servitor de cult care știe exact ce trebuie să facă și în ce succesiune pentru ca fiecare îmbucătură să fie divin de delicioasă!

1. Ceapa trebuie să fie înmuiată în apă timp de 15 minute înainte de a fi tăiată în salată. În acest fel se evită excesul de picant!

2. Înainte de a vă pregăti cafeaua, adăugați un vârf de cuțit de sare, de preferință de mare, și un vârf de cuțit de scorțișoară. Băutura va fi incredibil de aromată! Poți prepara o cafea delicioasă și cu coajă uscată de lămâie sau de portocală măcinată sub formă de pudră.

3. Condimentați salatele cu sare grunjoasă! Acest lucru îmbunătățește foarte mult gustul mâncării, doar gustați… De asemenea, este mult mai bun pentru organism.

4. Asezonați orice salată cu sare chiar înainte de a o servi! 5. Pentru a face o mâncare de legume proaspete mai gustoasă, adăugați un vârf de cuțit de zahăr împreună cu sarea.

5. Chiar și aluaturile de patiserie dulce au nevoie de sare! Sarea va îmbunătăți calitatea aluatului: acesta își va păstra mai bine forma, va fi mai ferm și va avea un gust mai plăcut.

6. Pentru a face omletă perfectă, folosiți atât apă, cât și ulei. Când albușul începe să se închege, adăugați puțină apă în tigaie. Ouăle omletă nu se vor arde și vor fi mai sănătoase și mai gustoase. De asemenea, încercați să sărați uleiul în care prăjiți ouăle omletă în loc de sare!

7. Oțetul balsamic – excelent nu doar pentru asezonarea salatelor de legume și a pastelor italienești, ci și pentru marinarea cărnii.

Încercați căpșunile stropite cu zahăr pudră și câteva picături de oțet balsamic – este indescriptibil de gustos… Și alte fructe merg bine cu oțetul balsamic, merită să experimentați!

8. Nu uitați să adăugați puțin alcool în produsele de patiserie: vodcă, rom, coniac. Acest truc va face ca aluatul să fie crocant și aromat!

9. Dacă nu vă place fasolea, încercați să o fierbeți în bere! Combinată cu carne și legume prăjite, fasolea gătită în acest fel va fi foarte gustoasă.

10. Dacă ungeți carnea cu muștar cu 2-3 ore înainte de a o găti, aceasta va fi foarte suculentă atunci când va fi prăjită! Puteți, de asemenea, să presărați carnea cu sare cu o oră înainte de a o găti și să o lăsați să stea, clătinând-o cu apă rece înainte de a o găti.